Ana Sayfa DÜNYA 4 Aralık 2017

İsrail’den Ölüleri Defnetmek İçin Milyon Dolarlık Proje

İsrail’den Ölüleri Defnetmek İçin Milyon Dolarlık Proje

İsrail’in Kudüs kentinde mezarlıklarda ölenderi defnetmek için yer kalmadı. Mezarlık sıkıntısı çekilen kentte ölüleri defnetmek için milyon dolarlık bir projeye başlanıyor.

İsrail’in Kudüs kentinde yaşanan mezarlık sorununa yerel yönetim çözüm önerileri ararken bulunan milyon dolarlık proje onaylandı. Kudüs’te bulunan mezarlıklar artık kapasitelerini doldurduklarından Kudüs halkı ölen yakınlarını defnetmek için mezarlık bulamaz olmuşları. Bu duruma 50 milyon dolara mal olacak yer altı mezarlarıyla çözüm bulundu.

İsrail, Kudüs’te mezarlık sorununa yeraltında çözüm arıyor. Kentin batısında, Givat Şaul Mahallesi’ndeki Har Hamenohut Mezarlığı’nın altına inşaa edilecek olan yer altı mezarlığı 50 milyon dolara mal olacak. Proje onaylandı ve çalışmalar başladı.

Mezarlık projesi tamamlandığında ürkütücü bir görüntüye sahip olacak. Katlar halinde yükselecek olan mezarlıklara mezarı ziyaret emeye gelen merhumun yakınları asansörlerle ulaşabilecek. Mezarlığın 50 milyon dalarlık maliyeti sebebiyle, alıcılarının binlerce dolar ödemeleri gerekecek. Proje tamamlandığında Kudüs halkının vefat eden yakınlarını defnetmek üzere 24 bin yeni mezar yeri olacak.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?