Ana Sayfa KOSGEB 10 Ağustos 2017

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Gerekli Belgeler    

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Gerekli Belgeler      

Esnaf kefalet kredisi çekmek isteyen kişilerin taşıması gereken şartların yanında  bu kişilerin kredi başvurusu öncesi toplaması gereken bazı evraklar da vardır. Bu yazımızda, esnaf kefalet kredisi için gerekli evrakları ve şartları sizin için tek tek anlatıyoruz.  Kefalet kredisi için ilk öncelik kredi kooperatifine ortak olmalısınız. Esnaf Kefalet Odasına üye olan kişiler otomatik olarak kefalet kredisine de ortak olurlar. Ortaklık sayesinde esnaflarımız kredi çekme ve diğer finansman destekleri alabilirler.

Esnaf Kefalet Kredisi Şartları

Esnaf kefalet kredi kooperatifinden kredi çekmek isteyen kişilerden istenen şart ve belgeler;

  • Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifine Üye Olmak
  • Vergi borcunun bulunmaması
  • Takipte olan bir kredi borcunun bulunmaması
  • Esnafın kara listede olmaması
  • Odaya herhangi bir üyelik borcunun bulunmaması
  • Esnafın fiilen dükkanını açık bulundurması

Yukarıdaki şartları taşıyan kişilere esnaf kefalet kredileri konusunda yardımcı olunur. Kredi kooperatifleri her sene yüz binlerce esnafa kredi desteği vermektedir. 2017/2018 yılında da esnaflarımız kredi destekleri devam edecektir.

Esnaf Kefalet Kredisi Şartları

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Gerekli Evraklar/Belgeler Nelerdir?

İş kurmak isteyen ya da var olan iş potansiyelini arttırmak isteyen esnaflar son yıllarda oldukça cazip koşullarda kredi imkanı sunan Esnaf Kefalet uygulanmasına dahil olmak istemektedirler. Bankaların özellikle belli başlı bankaların( Halkbank gibi) esnaflara yönelik, esnaf kefalet birimleri ile işbirliği yaparak sunmuş oldukları ve faiz oranları çok düşük olan birçok kredi seçeneği bulunmaktadır.

Tabi bankaların sunmuş olduğu bu avantajdan yararlanmak için esnafların bazı belgelere sahip olması gerekmektedir. Çünkü sabit gelir elde eden bir çalışma alanları olmadığı için, bankalar özellikle geri ödemeler konusunda bazı güvenceler istemektedir. Kredi çekmek isteyen esnafların merak ettiği konuların başında, kredi için gerekli belgelerin ne olduğudur. Bu yazımızda esnafların çokça merak ettiği bu sorunun cevabını vereceğiz.

Esnaf Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Gerekli Belgeler:

  • Esnafın sahip olduğu vergi levhası
  • Dükkanın aktif olduğunu gösterir belediye ruhsatı
  • SGK döküm belgesi(Primlerin yatması mecburi değildir.)
  • Kimlik fotokopisi ve aslı
  • Esnaf sicil kayıt belgesi
  • İpotek olarak çalışılan dükkan mülkse gösterilir. Dükkan kira ise bu sefer esnaf üzerine kayıtlı ev ipotek gösterilebilir.
  • Çekilen kredinin miktarına göre kefil sayısı istenecektir

Yukarıdaki maddelerde belirtilen belgelerin toplanarak kredi başvurusunda bulunulmalıdır. Esnaf vergi levhası, kişinin dükkanının halen aktif olduğunu göstereceği ve zamanında vergilerini ödediğini kanıtlayacağı için istenen belgelerin başında gelmektedir. Bu belgenin aslı ile birlikte fotokopisi istenmektedir. Dükkanın nerede olduğunu, hangi ilçe ya da mahallede olduğunu gösteren belediye ruhsat izini de hazırlanmalıdır

Bağkur Borcu Olan Esnaf Kefalet Kredisi Çekebilir Mi?

Esnaf ve kefalet odaları, üyelerinin emeklilik güvenceleri için prim ödemelerini teşvik ederler; fakat bu konuda kredi aşamasında bir sorgulama yapılmaz. Yine de SGK ile bir icra probleminizin olmadığını teyit etmenizi isteyebilir. Bunun dışında bağkur borcu olan esnaflara kredi konusunda sorun çıkarılmamaktadır.

Esnafların bağlı olduğu odalara her yıl yapmış olduğu üyelik aidatının da zamanında yatırılma koşulu aranmaktadır. Üyelik borcu olanlara esnaf kefaletten kredi çıkması çok zordur.

Kefillik konusu kredi çıkmasında en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Onun için esnaf kefaletten güvenilirliği kabul edilmiş esnafların kefil olarak gösterilmesi gerekmektedir. Kara listede ismi olan bir esnafın imzasının olduğu bir kefillik belgesi kabul görmeyecektir. Kefil olacak kişilerin mutlaka esnaf olmaları istenmekle beraber bazı esnaf kefaletler inisiyatif alarak, o bölgede çalışan bir memurun da kefilliğini kabul edebilir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?