Ana Sayfa KREDİ 10 Kasım 2017

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar ve Şartları

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar ve Şartları

2017 yılının Ocak ayında yürürlüğe giren kredi sicil affı sonrasında ortaya çıkan ve hem bu sicil affından faydalanmak isteyenleri hem de dağınık halde olan borçlarından dolayı zor zamanlar yaşayan kişileri ilgilendiren bazı bankacılık terimleri ortaya çıkmıştır.

Borç kapatma kredisi ya da borç transferi olarak tanımlayacağımız bu bankacılık hizmeti, aslında yeni bir kredi başvurusundan ibarettir. Fakat, kişilere sağlamış olduğu faydaya bakacak olursak, her şeyden önce birkaç farklı bankaya değil tek bir bankaya borçları olacağından söz edebiliriz. Bu sayede ayın farklı günlerinde ödeme yapılmasına gerek kalmayacak ve sadece ayda bir kez ödeme yapılması mümkün olacaktır.

Borç kapatma kredisi için başvuru yapılacak bankalar ise, aşağıdaki gibidir.

  1. QNB Finansbank
  2. Odeabank
  3. Denizbank
  4. Garanti Bankası
  5. Ziraat Bankası
  6. Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  7. Vakıfbank
  8. Şekerbank
  9. Yapı Kredi Bankası
  10. Akbank

Bahsettiğimiz 10 banka, farklı bankada olan borçlarınızı kapatmanız ve tek bir bankaya borcunuzun olması konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Borç transferi şeklinde de yorumlanabilecek bu hizmette, kişilerin ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi, kobi kredisi ya da kredi kartı borcuna yönelik bir hesaplama yapılacaktır.

Bu hesaplama sonucunda hangi bankaya olursa olsun yalnızca miktar göz önünde bulundurularak başvuru yapılacaktır. Onaylanan kredi söz konusu olduğunda ise, size fiziki bir teslimat yapılmadan, farklı bankalardaki borçlarınız kapatılacaktır. Sizin ise bundan sonra borç transferi işleminden kaynaklanan borçlarınızı ödemeniz yeterli olacaktır.

Borç kapatma kredisi yapılabilen bankalara gittiğinizde ise bir takım belgeleri hazırlamanız gerekecektir. Bu belgeler şu şekildedir.

  1. Kredi ve kredi kartı borçlarınıza yönelik hazırlanan hesap cetveli ya da çalıştığınız bankanın ATM noktalarından alacağınız hesap özetleri.
  2. Nüfus cüzdanı.
  3. İkametgah belgesi.
  4. Gelir belgesi (Memurlar ve işçilerden maaş bordrosu, çiftçilerden ÇKS kaydı ve serbest meslek mensuplarından 3 yıllık bilanço, ticaret sicil kaydı ya da vergi levhası)
  5. İstenen ek belgeler.

Ek belgeler, genellikle yüksek tutarda bir borç ortaya çıktığında bankaların talep ettiği belgelerden oluşmaktadır. Burada borca karşılık ipotek ya da kefilli işlem için gereken belgeler talep edilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?