Ana Sayfa EMLAK 11 Ağustos 2017

Ankara’da Emlak Sektörünü Öğrenciler Canlandırıyor

Ankara’da Emlak Sektörünü Öğrenciler Canlandırıyor

Ankara’da öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Öğrenci sayısının artması gayrimenkul piyasasına olan talebi yükseltiyor.

Başkent Ankara’nın büyük ve gelişmiş bir şehir olması, sosyal olanaklarının fazlalığı, köklü ve prestijli üniversitelerin yer alması üniversite adaylarının ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Ankara’da 8 devlet üniversitesi, 10 da vakıf üniversitesi olmak üzere 18 üniversite bulunuyor.

250 Bin Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyor

Her geçen yıl üniversite öğrenci sayısının arttığı Ankara’da, üniversite kampüslerinin yer aldığı bölgelerde gayrimenkul talebini arttırıyor. Bu talepte emlak piyasasına olumlu katkı sağlıyor.

Ankara’nın Çankaya ilçesi öğrenci nüfusunun en fazla olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve TED Üniversitesinin bulunduğu Çankaya semti öğrencilerin tercih ettiği bölgeler arasın da yer alıyor.

Çankaya’da 1+1 Konut Fiyatları

Yapılan değerlendirmeler ile Çankaya semtinde 3+1 dairelerin satışının daha fazla olduğu gözlemlendi. Çankaya’da 3+1 dairelerin satış fiyatları 300 bin TL’den başlıyor. Öğrencilerin tercih ettiği 1+1 ve 2+1 şeklinde planlanan dairelerin kira fiyatları ise 1.000 TL’den başlıyor.

Yenimahalle de Öğrencilere Ev Sahipliği Yapıyor

Gazi Üniversitesine ve Ankara Üniversitesinin bazı fakültelerine yakın olması nedeni ile Ankara’nın Yenimahalle semtinde de öğrenciler ev bakıyor. Yenimahalle semtinde yer alan 2+1 ve 3+1 şeklinde planlanan dairelerin kira fiyatları 1.000 lira civarında. Satış fiyatları ise 250 bin TL’den başlayarak satışa sunuluyor.

En Ucuz Evler Etimesgut’ta

Etimesgut’ta, Çankaya Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinin fakülteleri yer alıyor. Etimesgut’ta bulunan 1+1 dairelerin fiyatları 500 TL’den başlıyor. 1+1 dairelerin satış fiyatları ise 70 ile 150 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapan Ankara, İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci sırayı alıyor.

Şehir dışından gelen öğrenci sayısının artması, Ankara’da emlak sektöründe hareketlilik yaşanmasına neden oluyor. Özellikle kampüslerine yakın lokasyonlarda bulunan evleri tercih eden öğrenciler emlak sektörü daha da canlı hale getiriyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?