Ana Sayfa SİYASET 15 Aralık 2017

Mehdi Eker Kadıoğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

Mehdi Eker Kadıoğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun istifasını değerlendiren Eker, “Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi. Yerine biri seçilir, hizmet akışı devam eder.” dedi.

Eker şu açıklamalarda bulundu:

Bildirinin en önemli tarafı şu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun aktif desteği ile 56 ülkenin temsilcisi toplandı. Bunlardan 18’i kral ya da cumhurbaşkanı düzeyinde. Trump’ın aldığı karar kınandı, çağrı yapıldı. Filistin’in işgal edildiği topraklarına, bütün dünyaya meşru Filistin devletini tanıma ve başkentinin Doğu Kudüs olduğu doğrultusunda çağrı yapıldı.

ABD’nin aldığı karara, BM’nin 1980’den itabaren aldığı kararlara da aykırı. Kendi imzasına kendisi karşı çıkmış oluyor. ABD, Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi olarak burada artık taraf olmuştur ve kuralları kendisi ihlal etmiştir. Bu konu başlangıçta BMGK’ya götürülecek. Kudüs’ün haksız işgali uluslararası hukuka aykırıdır.

“BİR TEZGAHTIR BU”

(ABD’deki dava) Bir tezgahtır bu. Bunu Ortadoğu’daki gelişmelerden soyutlamak mümkün değil. Ortadoğu’da düzenlenen birçok operasyon ile birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bilirkişilerin hangi kurumdan seçildiği, o kurumların ilişkileri, Trump’ın damadının içinde yer aldığı Yahudi kuruluşu ile yakın ilişkide olduğu bazı kişilerin burada bilirkişi olarak atandığını görüyoruz. Burada bir tezgah var. Biz de bunu dünya kamuoyuna da uluslararası hukuka da bütün ikili ilişkilerde de bunu açıklayıp buna göre kendimizi koruma yolunda çaba içerisindeyiz.

CHP’DEN SOYLU’YA GENSORU

İçişleri Bakanımızın, CHP Genel Başkanı’nın bir takım mesnetsiz açıklamalarına karşı yaptığı bir açıklamadır. Bu gensoru gerekçesi olamaz. Olmamalı. Bu sonuçta kişisel bir sözdür ona dönük. Kelime olarak da muhalif, halifeden geliyor. Yani iktidara gelecek olan kişidir. Bu ciddiyet istiyor. CHP muhalefet yapmadığı için kişilere saldırıyor.

BAHÇELİ’NİN İTTİFAK ÖNERİSİ

Şu ana kadar Türkiye’de bu tür ittifaklar yasal olarak mümkün değil. Bir parti başka bir partiyi destekleyecekse, kendi amblemleri ile değil, diğer partinin listesinden aday gösteriliyor. Sonra Meclis’e giriliyor. Bu çok hoş bir şey değil. Şu anda gündemde olan mesele Türkiye’de bu tür hülleye ihtiyaç olmayacak şekilde düzenlenmesidir. Arkadaşlarımız bu süreçte bunların hepsini, anayasaları, seçim kanunlarını inceliyorlar. Türkiye’nin kendine özgü, ihtiyaçlarını giderecek bir formül ile bu ittifakların önünün açılması gündemde. Bununla ilgili şu anda çalışma yapılıyor. Muhtemelen yılbaşından sonra Meclis’e gelir.

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

En başından itibaren sayın Cumhurbaşkanımız da sayın Başbakanımız da seçime gerek olacak durumun olmadığını çünkü Meclis’in şu andaki aritmetiği, gerek iktidarın icraatlerı vs bunu gerektirecek bir durum yok.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?