Ana Sayfa BANKALAR 30 Kasım 2017

EFT Ve Banka Havalesinde Kesinti Olmayan Bankalar

EFT Ve Banka Havalesinde Kesinti Olmayan Bankalar

Günümüzde nakit paraya ihtiyacı olmayanımız yoktur. Farklı sebeplerden dolayı ailemizden ya da yakınlarımızdan ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Kimi zaman okul dolayısı ile kimiz zaman iş nedeniyle kimi zaman ise arkerlik durumundan dolayı farklı şehirlerde bulunabiliyoruz. Buralarda bulunduğumuz süre zarfında nakit para ihtiyacı nedeni ile para transferine başvuduğumuz dönemler oluyor. Bu gibi sebeplerden intenet bankacılığına sık sık başvurduğumuz görülüyor. Kimi bankalar göndereceğimiz EFT ya da havaleden belirli bir miktarda para kesmektedir. Hatta bankalar bu paranın banka içinde dönmesi için bir takım önlemlerde almıştır.

Peki EFT ya da havale yapacağımız zaman para ödemeden karşı tarafın hesabına para yatırmamız mümkün mü?

Hesabımızın bulunduğu bankadan bir başka bankaya yapılacak havalede ücret  kesintisi biraz daha mantıklı gelse de, hesabımızın bulunduğu aynı bankaya havale işlemlerinde paranın kesilmesi ya da bundan dolayı ücret alınması çok saçma geliyor. Aynı zamanda benim paramın banka içinde bekletilip bu parayı kolay yolla çekilmemesi ayrı bir hata olarak görüyorum. Böyle bir prosedürün olması müşterileri mağdur etmekten başka bir kapıya çıkmıyor. Birçok bankanın bu ve buna benzer prosedürleri müşteriye zaman kaybettirirken müşterinin memnun olmamasına yol açıyor.

Bankalar EFT ve havaleden aidat ücreti, gönderim ücreti, bankanın haklarını kullanma ücreti vs. sebeplerden dolayı ücret alma yoluna başvuruyor. Aslında bakıldığında gün içinde isanların para transferleri bankalara iyi para bırakıyor. Bunu bankaların ticari bir raç olarak kullanması yalnıştır. Bankalar arasında ortaklık yoksa kesilebilir. Ancak aynı bankaya yapacağımız havalelerde ya da EFT’lerde paranın kesilip ücret alınması çok saçma.

Eğer havale ve EFT ücreti alınmadan para transferini gerçekleştirmek istiyorsanız, dijital bankacılık aracılığı ile ücret ödemeden paranızı transfer edebilirsiniz. En Para ile Senin Bankan yolu ile ücret ödemeden havale ve EFT işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

Yukarda sayılan birçok sıkıntıdan yerinden kalkmadan kurtulmak istiyorsan teknolojinin velinimetinden yararlanmalısınız. İntenet bankacılığı aracılığı ile dijital yolla EFT ve Havale işlemlerini gerçekleştirip 1 TL ödemeden işlemlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz. Yani baş ağrısından kurtulmanın en güvenilir en kısa yoludur diyebiliriz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?