Ana Sayfa KREDİ KARTI 16 Eylül 2017

Kredi Kartı Borcu Kaç Gün Ödenmezse Kara Listeye Girilir

Kredi Kartı Borcu Kaç Gün Ödenmezse Kara Listeye Girilir

Bankalar, tüketicilere ihtiyaç duydukları konularda birçok finansman imkanı sunmaktadır. Kredilendirmeler ve kredi kartı olanakları sağlayan bankalar, sundukları bu hizmetlerden de kendi gelirlerini oluşturmaktadırlar. Ancak kredi kullandırmak, banka açısından kendi finansal kaynağını azaltmak anlamına geldiğinde, banka bu hizmeti karşılığında belirli bir faiz oranı üzerinden verdiği kredinin maliyetini çıkarmaktadır. Bu yönden bankalar aynı zamanda verdikleri kredilerin ve kullandırdıkları kredi kartlarının geri ödemeleri konusunda çok hassastırlar. Bu yüzden de başvurular gerçekleştirilirken, banka kişileri birçok yönden değerlendirmeye tabii tutarlar. Bu değerlendirmeler kapsamında da kişi eğer borcunu geri ödeme konusunda yeterli şartlara sahip ise krediler verilmektedir.

KREDİ NOTU VE KARA LİSTE

Bir bankadan kullanmış olduğunuz kredi veya kredi kartı için aylık taksitlerinizi geri ödemek konusunda eğer sorun yaşayacak olursanız. Bu süreçte bankanın bildirimi ile Kredi Kayıt Bürosu doğrudan kredi notunuza müdahale edecektir. Kredi notunuzun düşüşü ilk ay ekstre borcunuzu ödememeniz ile birlikte başlayacaktır. Ödemenize ilişkin geciktirmenizin 60. gününde banka tarafınıza ulaşarak, gecikmenin 90 günü doldurması halinde yasal takibe alınacağınızı bildirecektir. Kredi notunuz bu sürede bir hayli düşmüş olacaktır. Bu nedenle 90 gün dolmadan kredi kartı borcunuzu ödemenizde fayda vardır. Aksi halde kara listeye girebilirsiniz.

Bu yönden kredi kartı borcu kaç gün ödenmezse kara listeye girilir sorusunun yanıtı 90 gündür. Kredi kartı borcunuzu 90 gün boyunca ödememeniz halinde banka tarafından yasal takibe alınır ve icralık olursunuz. Ayrıca kara listeye alınırsınız. Kara listeye girmek ise bundan sonraki kredi ve kredi kartı kullanımlarınızda oldukça olumsuz bir etki yaratacaktır. Öte yandan bu duruma düşmeniz durumunda bankalardaki vadeli mevduat hesaplarınıza da blokaj uygulanır. Bu bloklama ile birlikte para çekemez, transfer yapamazsınız. Ödemeler hesabınızdan otomatik olarak temin edilir.

Kara listeye girdikten sonra 5 sene süreyle hiçbir bankaya kredi veya kredi kartı başvurusu yapamazsınız. Hali hazırda kullanımda olan kredi kartlarınız da kullanıma kapatılır. Eğer kredi kartı borcunuzu 60 günlük süre sonrasında öderseniz, 90 günlük ödememe hakkınız yeniden tanımlanacaktır. Yani bundan sonra 30 gün içerisinde ödemek zorunda kalmazsınız.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?