Ana Sayfa KOSGEB 15 Ağustos 2017

KOSGEB 2017 İşyeri Açma Kredisi ve Hibe Şartları

KOSGEB 2017 İşyeri Açma Kredisi ve Hibe Şartları

Artık tecrübelerini değerlendirmek ve daha fazla para kazanmak isteyen kişiler için devlet tarafından birçok destek sunulmaktadır. Sunulan destekler için illaki tarım ya da hayvancılık gibi alanlarda faaliyet göstermenize de gerek yoktur. Giyim mağazası, kasap, manav, kahvehane, oyun salonu, kuaför ya da ayakkabıcı gibi dükkan açmak isteyenler de devlet desteklerinden sorunsuz bir şekilde faydalabilmektedir. Yeni işyeri açma kredisi devlet desteği için araştırma yapan kişiler ise, öncelikli olarak KOSGEB hibe programlarını araştırmalıdır.

KOSGEB’in yeni iş kuracak kişiler için sunduğu devlet desteği miktarı 50 bin TL hibe ve sonrasında da 100 bin TL faizsiz kredi şeklinde devam etmektedir. Sunulan hibeden faydalanarak işini kurmak isteyen kişilerin önce bir KOSGEB kursuna kayıt olması, bu süreçte de aldığı eğitimler ışığında iş planını hazırlaması gerekmektedir.  Hazırlanacak olan iş planı ise kesinlikle aceleye getirilmemeli ve kuruma destek almanız için en doğru aday olduğunuzu göstermelisiniz.

KOSGEB İşyeri Açma Kredisi Miktarı

Yeni işyeri açma kredisi devlet desteği için başvuracağınız KOSGEB, kursu bitiren ve sektörüne yönelik işletmesinin değerlendirmemsi şeklinde de i,ş planını hazırlayan kişilere 50 bin liraya kadar tamamı devlet destekli hibe vermektedir. Bu hibenin üst sınırı 50 bin TL’dir ve alınacak hibe hesaplanırken şu bhususlara dikkat edilmektedir.

  • İşletme Kuruluş Destekleri
  • Kuruluş Ofis Donanımı, Makine ve Teşhizat Destekleri
  • İşletme Giderleri Desteklemeleri

Üç farklı alanda hibe desteği sağlayan KOSGEB, kuruluş giderleri için 2 bin TL’ye kadar, ofis donanımları için 18 bin TL’ye kadar ve işletmenin olası giderleri için de 30 bin TL’ye kadar size hibe verecektir. Alacağınız hibelerde ise, toplam harcama üzerinden bulunduğunuz bölge dikkate alınarak oransal hesaplamalar yapılmaktadır. 1 ve 2 numaralı bölgelerde yaşayan ve destek için başvuru yapan kişilere %60, 3, 4, 5 ve 6 numaralı bölgelerde faaliyet gösterecek kişilere de %70 oranında destek sunulmaktadır.

yeni işyeri açma kredisi devlet desteği

50 bin TL’ye kadar verilecek olan KOSGEB desteklerinde, özel durumu olan girişimcilere bu destek tutarları biraz daha artmaktadır. Eğer engelli, şehit ya da gazilerimizin birinci derece yakını ya da kadın girişimci iseniz, ilk iki bölgede alacağınız destek oranı %80, sonraki bölgler için de %90’lık devlet hibesinden faydalanabileceksiniz.

İş Kuracaklara Kredi Veren Bankalar

İş kurmaya karar veren kişiler için KOSGEB’in verdiği devlet desteklerinin yanı sıra, bankalardan da özel kredi paketleri kullanabilirsiniz. Size sunulacak olan işletme kuruluş kredisinde, aşağıdaki bankaların hizmetlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

  1. Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  2. Garanti Bankası
  3. Türkiye İş Bankası

Burada belirttiğimiz bankalardan Türkiye İş Bankası ile KOSGEB arasında özel bir protokol yapılmış durumdadır. Bu protokole göre, kişilerin hem KOSGEB’ten onaylanmış 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredileri hem de işletme kurmak için özel olarak başvuru yapanlara faiz indirimli kredi paketleri sunulmaktadır. Diğer iki bankaya yapılacak başvurularda ise, gelir belgesi ve banka sicili göz önünde bulundurularak sizlere kredi hizmeti verilecektir.

İş kurmak isteyenlerin faydalanabileceği kredi miktarında ise bankaların net bir üst sınır belirlemesi yoktur. Kişilerin banka sicillerinin yeterli olduğu ve gelir durumlarının da engel olmayacağı seviyelere kadar kredi kullanabilmeleri mümkündür. Bundan dolayı başvurularınızdan önce kredi notu sorgulaması yapmanız, ne kadar bütçeye kadar kredi alabileceğiniz konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

İş Kurma Kredisinde İstenen Belgeler

İş kurmak için finansman yardımı alacak olan kişiler, başvuracakları kuruma göre bazı belgeleri hazır etmelidirler. KOSGEB gibi kamu kurumlarında sertifika ve proje ile birlikte kolayca başvuru yapılabilirken, bankalarda bu durum biraz daha farklıdır. Şuan iş kurmak isteyenlerin banka kredilerinden faydalanacaklarında aşağıdaki belgeleri tamamlayıp ardından banka şubelerine gitmeleri gerekmektedir.

  • Nüfus cüzdanı
  • Gelir belgesi
  • İkametgah bilgileri.
  • Diğer belgeler.

Diğer belgeler olarak bahsedilen kısım. İki farklı durumda karşınıza çıakcaktır. Bunlardan ilki, kredi notunuzun düşük olduğu, diğeri ise yüksek tutarda bir kredi başvurusu yapmanız durumudur. Her iki durum için geçerli olan bu belgelerde, genellikle ek bir teminat gösterilmesi talep edilmektedir. Arsa, işyeri ya da konutunuz varsa, burada bankaya teminat olarak gösterebilirsiniz. Ayrıca, diğer belgeler için bankanın kefil için uygun bulunacak kişi ve ona ait gelir durumunu gösteren belgeleri de talep etme hakkı bulunmaktadır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?