Ana Sayfa KOSGEB 2 Eylül 2017

Devlet Destekli Bankalardan Nasıl Kredi Alınır?

Devlet Destekli Bankalardan Nasıl Kredi Alınır?

Kredibanka ekibi olarak sizlere Devletin, girişimcilere ekonomik anlamda aktif rol alabilmesi için kampanyalar düzenlemektedir. Kendi işinin sahibi olmak isteyen ve ülke ekonomisini canlandırmak adına önemli destekler sağlanmaktadır. İş yeri açmak isteyen birisi için de en büyük problem sermayedir. İşyerinin işletilebilmesi, çalışanlara maaş sağlamak için sermaye olmazdır.

Pek çok fikir sahibi ve iş planı yapan kişiler, sermaye yetersizliği sebebiyle sektörde yer alamamaktadır. Bu durum da ülke ekonomisi için büyük bir şanssızlık anlamına gelmektedir. Ancak burada devlet artık genç girişimcileri daha çok göz önünde bulundurmaktadır. Özellikle de kamu bankaları, girişimciler için uzun vadeli düşük faizli krediler sağlamaktadır. İçeriğimizde iş kurmak için bankalardan nasıl kredi alınır sorusunun cevabına yer vereceğiz.

KOSGEB hibe ve kredileri

KOSGEB, iş kurmak isteyenlere kredi ve hibe imkanı sağlayan bir kurumdur. Burada pek çok girişimci KOSGEB bünyesinde eğitim alarak başarı elde etmektedir. Elde edilen başarı sonucunda da işletme sertifikası alınmakta ve kurum işletmenizin büyütülmesine imkan tanımaktadır. İşyeri açarken gerekli sermaye ihtiyacı KOSGEB ile karşılanamaz ise, girişimcinin burada yapması gereken bankalara başvurmaktır.

Bankalar işyeri sahibi olmak isteyen kişiler için 100 bin TL’ye kadar krediyi rahatlıkla sağlamaktadır. Ancak burada banka teminat talep edebilmektedir. Bunun için de hayata geçirmeyi planladığınız projenin oldukça etkili olması ve başarı elde etme ihtimalinin yüksek olması gerekmektedir. Aksi takdirde banka verdiği kredinin geri ödenemeyeceğini göz önünde bulundurabilmektedir. Başarılı bir proje sahibi olduğunu düşünen kişiye bankalar ışık olmaktadır.

Burada işyeri sahibi olmak isteyen kişi ile banka arasında sıkı bir iletişim gerçekleştirilmektedir. Kişinin ödeme planı banka tarafından oluşturulmaktadır.

Esnek ödeme koşulları sağlanmaktadır

İş Kurma kredisi çekme işleminde, banka 48 aya kadar vade sağlamaktadır. Bunun yanında çekilen kredinin geri ödemesine ise 1 yıl sonra başlanabilmektedir. Bu anlamda iş kurma kredisi, sektörden sektöre değişkenlik göstererek faiz uygulaması yapmaktadır.

İşyeri sahibi olmak isteyen kişinin kredi notu ve adli sicil kaydı banka tarafından inceleme altına alınmaktadır. Burada kredi notu düşük ve adli sicil kaydında ağır suçlar bulunan bireye kefil şartlı kredi sağlanmaktadır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?