Ana Sayfa KREDİ KARTI 12 Eylül 2017

Askere Gidenin Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Askere Gidenin Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Askerlik görevini yerine getirmek için göreve giden gençlerin kredi kartı borçları aile için sıkıntı yaratabilmektedir. Özellikle de uzun dönem yani 12 ay askerlik yapan gençler için. Bu durumda 1 yıl boyunca kişi evinde olamayacağı için mevcut borç da ne yazık ki aile tarafından ödenmek durumundadır. Ancak ailenin geçimini evin genç bireyi sağlamaktaysa, bu durum bir hayli zor olmaktadır.

İçeriğimizde askere gidenin kredi kartı borcu ne olur ve yapılabilecekler yer alacak.

Banka müşteri ayırt etmeden geri ödeme talebinde bulunur

Hem kamu hem de özel bankalar bu noktada borcu tahsil etmek ister. Borcunu ödemeyen müşteriye icra takibi mesajı gönderilir. 3 ay boyunca borcunu ödemeyen müşterinin 15 gün içerisinde borcu ödemesi talep edilir. Bu konuda bilgilendirme mesajları gönderilir. Bu süre zarfında da kişi borcunu ödeyemez ise, hukuki süreç başlatılır.

Banka, kişinin askerde olup olmadığını göz önünde bulundurmaz ve borcun tahsil edilmesini ister. Asker gençlere özel olarak kredi kartı borcunu dondurma işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Müşterilerin borcunu tamamen kapattıktan sonra askere gitmesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra askerlik döneminde de kişi kredi kartının asgari tutarını yatırabilir.

Borca faiz uygulaması yapılacaktır

Borcun ödenmemesi durumunda banka mevcut prosedürü ve mevzuatı uygulamak zorundadır. Burada borca faiz uygulaması yapılır ve yasal işlemler başlatılır. Kişi askerde dahi olsa Merkez Bankası tarafından kara listeye alınır. Ne yazık ki bu durum da bir hayli baş ağrıtıcı olabilmektedir.

Askere kredi sağlayan bankalar hangileridir?

Askerlik görevini sürdürürken kişi kredi talebinde bulunabilmektedir. Ancak maaş bordrosu olmadığı için bu talep genellikle reddedilmektedir. Bu süreçte sözleşmeli olarak askerlik yapan vatandaşlar için kredi sağlayan bankalar mevcuttur.

Sözleşmeli askere kredi sağlayan bankalar ise aşağıdaki gibidir;

Halkbank, Vakıfbank, T.C. Ziraat Bankası, T.C. İş Bankası, TEB, Denizbank, Ing Bank, Akbank, Garanti Bankası’dır.

Askere giden kişi dilerse kredi kartı kullanabilmektedir. Ancak askeri alan içerisinde kredi kartı kullanımı tabii ki mümkün değildir. Burada kredi kartı borcunun ödemelerinin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğinden, askerde kredi kartı kullanımı tercih edilmemelidir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?