Ana Sayfa EKONOMİ 5 Aralık 2017

Cumhurbaşkanı Taşeron İşçiler İçin Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Taşeron İşçiler İçin Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz binlerce taşeron işçiyi alakadar eden düzenleme ile alakalı bir açıklamada bulundu. Erdoğan, yüz binlerce taşeron işçinin yer değişikliğine tabi tutulmadan kadroya alınacağını duyurdu. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu ise yapılacak olan çalışmaların üç ay içerisinde tamamlanıp, taşeron işçilerin kadrolarına kavuşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada taşeron ve mevsimlik işçilerin yüzünü güldürecek müjde gibi haber verdi. Yüz binlerce işçinin yer değişikliğine tabi tutulmadan, belediyeler, il özel idareler ve kamu kuruluşlarında kadrolu olarak çalışmaya başlayacaklarını duyurdu. Ayrıca mevsimlik işçiler ile alakalı ise, çalışma sürelerinin 6 aydan, 10 ay’a çıkarılacağını açıkladı.

Kamu kurum ve kuruluşlar da 4/C statüsünde çalışmakta olanların 4/B statüsüne geçirilecek. Bu düzenleme ile de uzun süredir gündemi meşgul etmekte olan bir sorun daha çözüme kavuşturulmuş olacak. Bunun yanında devlet kurumlarında komisyon, taşeron devri de bitiyor. Taşeron firma görevlisi olarak çalışan kişiler de artık kamu görevlisi olacak.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yapılması planlanan düzenleme hakkında detaylı bilgi verdi. Taşeron işçiler, Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçecek. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçiler bundan sonra kadrolu işçi olacak.

Mevsimlik işçi olarak çalışmakta olan işçilerin de görev süreleri 6 aydan 10 aya kadar uzatılarak, 4 ay daha fazla çalışmaları sağlanacak. 4/C statüsünde bulunan işçiler de 4/B statüsüne alınacak.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?