Ana Sayfa KOSGEB 14 Eylül 2017

İnternet Sitesi Açarak Nasıl Para Kazanılır?

İnternet Sitesi Açarak Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde internet o kadar yaygın bir ağ oldu ki Türkiye’de bile internet kullanım oranları %50 – %60 oldu. Yani ülkemizde her gün milyonlarca kişi internet üzerinde dolaşmaktadır. Sizde bu pazardan yer edinmek istiyorsanız hemen site açabilirsiniz. Peki internet sitesi açma ve kurmanın maliyetleri ne kadar? İşte size sağlam bir sorunun cevabını veriyoruz.

Her gün milyonlarca kişinin tıklamalar yaptığı ve dolaştığı internet giderek büyümeye devam ediyor. Pazar büyüdükçe internet sitesi olan kişilerin de kazancı artıyor. Sizlerde internet sitesi açarak para kazanabilirsiniz. Peki internet sitesi açma ve kurmanın maliyetleri ne kadar? İşte en çok araması yapılan sorunun doğru cevaplarını size veriyoruz.

İnternet Sitesi Açma Maliyetleri

1-) Domain (Alan Adı)

İnternet sitesi açmadan önce bir alan adı yani domain almanız gerekmektedir. Örneğin bu makaleyi okuduğunuz sitenin alan adı ”www.kredibankam.net”dir. Bu alan adı ücretli olarak alınmaktadır. Ortalama alan adı fiyatları 5 TL’den 200 TL’ye kadar yükselmektedir. Bu fark .com, .net, .com.tr, .xyz gibi uzantılara göre değişiklik göstermektedir. Eğer siz .com bir site açmak istiyorsanız 20 TL, 30 TL gibi bir rakama domain alabilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken bir hosting almaktır.

2-) Hosting – Sunucu

Domain alımı yaptıktan sonra bir hosting ya da sunucu almanız gerekmektedir. Hosting veya sunucu fiyatları aylık olarak 5 TL, 10 TL’den başlamakta ve 200 TL, 300 TL’ye kadar yükselmektedir. Sizin açacağınız siteye çok fazla kişi girmeyeceği için aylık 10 TL’lik bir hosting işinizi görecektir.

İşte internet sitesini açmak bu kadar masrafsız ancak sandığınız kadar işler kolay değil. Çünkü domaininize hosting için tanımlanmış olan nameserverleri eklemeli ve hostinginize girerek temanızın kurulumunu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin tamamı ücretlidir eğer biliyorsanız kendiniz yapabilirsiniz.

Sağlam bir tema almak istiyorsanız 50 TL’den başlamakta ve 5.000 TL’ye kadar fiyatlar yükselmektedir. Kurulumlar ise genel olarak 50 TL – 200 TL arasındadır. Sizin siteniz çok büyük olmadığı için 50 TL, 100 TL gibi bir rakama tema satın alabilir ve bilmiyorsanız yine 50 TL, 100 TL gibi tüm kurulumları da gerçekleştirebilirsiniz. Bundan sonra sitenizi zenginleştirmeniz gerekmektedir. Eğer zamanınız yoksa yazarlar tutabilirsiniz.

Eğer internet sektöründe hiç bilgili bir insan değilseniz kesinlikle işinde deneyimli bir yazar tutmanızı önermekteyiz. Aksi takdirde açtığınız siteyi yükseltemeyeceğiniz gibi tamamen kopya içeriklerle donatır ve yaptığınız tüm masrafları boşuna yapabilirsiniz. Yazarlara da aylık olarak 300 TL – 1.000 TL gibi bir rakam teklif ederek onları sitenizde düzenli olarak çalıştırabilirsiniz.

İşte yukarıda belirtmiş olduğumuz adımların ardından artık sizinde bir siteniz oldu ve şimdi yapmanız gereken sadece sitenizi özgün ve bilgi dolu tutmanızdır. Peki şimdi akıllara bir soru var. Sitenizden nasıl para kazanacaksınız. Sizler için Kredi Haberlerim ekibi olarak site açarak nasıl para kazanılacağı hakkında bilgi verdiğimiz haberimizi de hazırladık. Hemen aşağıda ki linki takip ederek sitenizden nasıl para kazanabileceğinizi öğrenebilrisiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?