Ana Sayfa BANKALAR 11 Ağustos 2017

Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Kredi çekmek isteyen ve banka hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişiler kredi notunun düşmemesi için elinden geleni yapıyor. Yakın tarihte, bankalar dolandırıcılık yöntemine karşı kredi notunu devreye soktular. Dünyanın her yerinde uygulanan bu uygulama sayesinde, bankada geçmişi olsun ya da olmasın her bireyin bir kredi notu ile değerlendirmesi bulunuyor. Bankalara göre bir kişiye kredi ve kredi ürünleri verilmesi için kredi notunun iyi seviyede yer alması gerekiyor. Bankaya borcunu ödemeyen ya da zamanında ödemeyen kişiler kötü olarak adlandırılıyor ve kredi başvurularında red yanıtı veriliyor yani kredi onaylanmıyor.

Kredi Notu Yükseltme

Öncelikle uzun bir konu olacağı için, kredi notu ile ilgili akıllardaki soruları yanıtlamaya çalışacağız. Kredi notunun ne işe yaradığını, nerelerde kullanıldığını, iyi seviyenin kaç olması gerektiği, kredi notunu yükseltmek için neler yapılması gerektiğini tek tek açıklayacağız. Öncelikle bu konumuzu, bankalarla arası iyi olmayan kişiler ve kredi notunun ne olduğunu a’dan z’ye kadar öğrenmek isteyen takipçilerimiz için hazırladığımızı da belirtelim. Kredi bankalar sitesi olarak, sizlerin akıllarındaki soru ve sorunları çözmek ve sizlere ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdi gelelim kredi notunun ne olduğuna.

KKB (Kredi Kayıt Bürosu) üzerinde kayıtlarda tutulan ve 0 ile 1900 arası bir notlama sistemidir. Bankalarda geçmişi olsun ya da olmasın Türkiye’de her vatandaşın bir kredi notu vardır yani tüm vatandaşlarımız KKB verilerinde kayıt altında tutulmaktadır. Kredi notu ilk olarak bankalar için uygulamaya konsada; günümüzde mağazalar ve taksitle ürün veren yerler ya da, finansal kuruluşlar tarafından sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Öncelikle şunu da belirtelim, daha önce hiçbir bankada ürün kullanmamış, kredi çekmemiş ve kredi kartı kullanmayan kişiler sıfır (0) puan olarak gözükür ki, bu puan en alt seviyedir. Yani kötünün de kötüsüdür. Bankalar, bankadan ürün kullanan müşterilerini çok severler. Rakip banka olsun yada olmaksızın herhangi bir bankada ürün/hizmet alıyorsanız (kredi çekmek, kredi kartı kullanmak, para yatırmak, fatura ödemek vs.) sizin kredi notunuz sürekli olarak artış gösterecektir. Bunu aşağıda kısım kısım göstereceğiz.

Kredi notu neden düşer?

Öncelikle kredi notu yükseltme yöntemlerinden bahsetmeden önce konunun derinlerine inelim ki daha net bir sonuca ulaşalım. Kredi  notunun neden düştüğünden bahsedecek olursak, en büyük neden kredi ödemeleri ve kredi kartı ödemelerini (borçları) geç ödememiz ya da hiç ödememizden dolayıdır. Diğer yandan kredi notunun düşmesine en çok etkisi olan şey ise, sürekli olarak gerek internet üzerinden gerekse telefonla ya da bankalara giderek yapılan kredi başvurularıdır. Kredi başvurusunun olumsuz sonuçlanmasından sonra tekrar olarak başka bir bankaya kredi başvurusu yapılmasını kesinlikle önermiyoruz. Ya da aynı anda birkaç bankaya kredi başvurusu yapılmasına da karşıyız. Eğer aynı anda 3 bankaya kredi başvurusu yapmış ve hepsinden olumsuz yanıt almışsanız aynı anda kredi notunuzda büyük bir düşüş yaşayacaksınız. Bu düşüşü yükseltmekte oldukça zamanınızı ve uğraşınızı alacaktır. Unutmayın, kredi notu düşürmek kolaydır ancak yükseltmek zaman alacaktır. Şimdi gelelim kredi notunun düşmesine neden olan diğer şeylere. Kredi kartı ödemelerini zamanında yapmamak, düzenli olarak bankacılık hizmetlerini kullanmamak, hesabınızı hareketli tutmamak ve diğer neden ise avukata gitmiş banka borçları.

Kredi notu nasıl yükselir?
İşte bu sorunun cevabını birkaç yöntemle sizlere anlatacağız. Bu sektöre uzun yıllarımızı vermemizden dolayı tüm bilgileri kendimizden direk olarak sizlere aktarıyoruz. Peki kredi notunun düşmesine neden olan şeyleri anlattık. Şimdi de gelelim kredi puanını yükseltme yöntemlerine. Öncelikle bunu maddeler halinde sizlere sıralamayı daha uygun ve açıklayıcı görüyoruz. Hem daha açıklayıcı olacak, hem de okuma kolaylığı sağlayacaktır.

    1. Kredi notunu yükselten en büyük uygulama, kredi çekip düzenli olarak borçlarınızı zamanında yatırmaktır. Eğer küçük meblada da olsa bir kredi çeker ve düzenli ödemelerinizi yaparsanız kısa zamanda kredi notunuz yükselecektir.

 

    1. E-vadeli mevduat hesabı açarak paranızı değerlendirmeye çalışın. Online bankacılık hizmetlerini sık sık kullanın ve e-vadeli hesabı sürekli olarak kullanmaya çalışın.

 

    1. İnternet bankacılığını aktif ederek sürekli ödediğiniz faturalarınıza otomatik ödeme talimatı verin.

 

    1. Yine internet bankacılığı üzerinden döviz hesabı açın ve az meblalarda da olsa döviz alın/satın.

 

    1. Dövize ek olarak altın hesabında da paranızı değerlendirebilirsiniz.

 

    1. Bankalar size kredi vermeye yanaşmıyorsa o zaman blokeli paranızla kredi çekin. Bunu linkte vereceğimiz konuda daha detaylı inceleyebilirsiniz.

 

    1. Kredi kartınız yoksa kredi kartı almaya çalışın. Direk olarak bankaya giderek müşteri temsilcisine durumunuzu anlatın ve düşük limitli de olsa bir kredi kartı almak isteyin. Eğer kredi kartınızı düzenli olarak kullanır ve borçlarınızı zamanında öderseniz kısa zamanda kredi notunuz artacaktır.

 

    1. Banka hesabınızı sürekli olarak aktif tutun. Para havale edin ya da para alın. Atmlerden hesabınıza para yatırın ya da çekin.

 

    1. Alışverişlerinizi sürekli olarak banka kartı ya da kredi kartı ile ödemeye çalışın.

 

    1. Gsm tl yüklemeleri ya da fatura ödemelerinizi internet bankacılığından gerçekleştirmeye çalışın.

Yukarıda maddelerde yazdıklarımıza ek olarak kredi notunu hızlı ve büyük oranda artıdan en büyük uygulama blokeli kredi çekmektir. Blokeli kredi çeker ve ödemelerinizi düzenli yaparsanız, kısa zaman içerisinde kredi notunuzdaki yükselişe şahit olacaksınız. Diğer yandan yukarıdaki maddeleri artırarak ve çoğunu uygulayacak kısa zamanda sizin de kredi notunuzun yüksek seviyelere geldiğine şahit olabilirsiniz. Kredi notu yükseltme yöntemleri arayan kişiler için bu konumuzu hazırladık. Akıllarda kalan soruları bize mail yoluyla ya da konunun altındaki yorum bölümünü kullanarak sorabilirsiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?