Ana Sayfa KOSGEB 10 Ağustos 2017

Kadın Girişimcilere Destek Kredisi

Kadın Girişimcilere Destek Kredisi

Kadın Girişimcilere Destek Kredisi Şartları

Kuaför, pastane, kafeterya, hamur işleri, aşçılık, ev yemekleri, çocuk giyimi imalatı gibi akla gelebilecek birçok iş alanında iş yeri açmak için devlet tarafından girişimcilik desteği veriliyor. Devlet ev hanımlarının iş hayatına adım atmalarına destek vermek amacıyla yaptığı bu girişim ile devlet ve özel sektör işbirliğinde ev kadınlarının iş yaşamındaki komunu daha güçlü hale getirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kadın girişimciler bu destekten yararlanarak işlerini kurduktan bir yıl sonra işlerinde ilerlemek ve daha da büyütmek isterler ise sıfır faizli 100.000 Lira devlet destekli krediye de sahip olabilirler. Devletin kadın girişimcilere sunduğu destek programı sayesinde son zamanlarda KOSGEB’e müracaat edenlerin sayısında büyük bir artış yaşanmıştır. Devlet bu teşviki daha da arttırmak için ev hanımlarına verdiği destek oranını yüzde 70’den yüzde 80’e çıkarmıştır

Ev Hanımlarına Ve Yeni İş Yeri Kuracak Kadınlara Devlet Desteği

Daha önce kadınların örgü, takı, boncuk işleri, süs malzemeleri gibi ev ortamında üretimini sağladıkları şeyler için kadın girişimcilere destek olarak mikro kredi desteği veren devlet şimdi de hedefleri büyüterek iş yeri açmak isteyen kadınlara esnaf olma yolunda atacakları ilk adım için geri ödemesiz 50 Bin Lira destek veriyor.

Devletin Destek Olarak Verdiği 50 Bin Lira Nasıl Alınır?

Daha önceki devlet destekli mikro kredi destek imkanını vakıflar sağlıyordu. Şimdi de kurulacak iş yeri için kadın girişimcilere destek devlet teşvikleri KOSGEB tarafından sağlanıyor. Devlet vatandaşları için sunduğu her türlü destekte olduğu gibi kadın girişimcilik desteğine de bazı şartlar getirmiştir. Bu şartlar tamamen bu iş için sağlanacak olan her türlü maddi imkanların boşa gitmemesi açısından gerekli görülmüştür.

İlk olarak iş yeri kurmayı amaçlayan kadın girişimcilerin kendine güvenmeleri, belli bir iş fikrine sahip olmaları ve mutlak suretle 18 yaş ve üzeri kişiler olmaları gerekir. Bu kriterlere uygun olan kadın girişimciler devlet desteğini alabilmenin ilk koşullarını sağlamış olur.

KOSGEB Kadın Girişimci Devlet Desteği Alma Koşulları Nelerdir?

Devlet erkek girişimcilere nazaran kadın girişimcilere verdiği desteklerde daha özel imtiyazlar sağlasa da kadın girişimcilere destek vereceği iş alanı ile ilgili eğitimlere tabi tutmayı uygun görmüştür. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı altında verilen bu eğitimler ücrete tabi değildir. Eğitimler, KOSGEB yetkilerine dayanarak Halk Eğitim Merkezleri, Belediyeler ve Meslek Odaları bünyesinde veriliyor. Girişimci kadın okumuş olduğu yükseköğretim ders programlarında ”Girişimcilik” eğitimi görmüş ya da kadın girişimcinin yeni kuracağı işletme İŞGEM üzerinden sağlanmış ise bu eğitimlere katılmasına gerek yoktur. Eğitim alması gereken kadın girişimciler internet üzerinden eğitim yerlerini belirleyebilirler. Bunun için ilk olarak http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/bağlanti/ugeliste adresi üzerinden giriş yapılmalıdır. Daha sonra ekranda beliren listede kadın girişimciye uygun olan işaretli seçeneklerden yola çıkarak eğitim alınacak ili belirlemeliler. İşaretlenmiş olanlar içinde arzu edilen herhangi bir il tercih edilebilir.

Kadın Girişimcilere Destek

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Nedir?

2017 yılında belirlenen KOSGEB Girişimcilik Destek Programına yönelik kendi işletmesini kurmayı düşünen kadın girişimcilere destek amaçlı 50.000 TL hibe, 100.000 TL sıfır faiz kredi veriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kadın girişimciler mutlaka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamalı ve aldıkları eğitim yönünde kurs bitirme belgesine sahip olmalıdır. Eğitimlerini sorunsuz olarak tamamlayarak aldıkları girişimcilik belgesi ile işlerini kuran kadın girişimciler iş yerlerini açarken yapmış oldukları tüm masrafları belgelendirerek bu program üzerinden geri alabilirler.

Girişimcilik Destek Programı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Hazırladığı iş planı kabul gören kadın girişimciler işletmesinin kurulması yönünde yaptığı tüm masrafları KOSGEB Girişimcilik Destek Programı üzerinden geri alabilir. Kadın girişimcilere destek amaçlı sunulan KOSGEB Girişimcilik Destek Programından yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıt olunmalı, Kobi beyannamesi formunu doldurmalı, Kobi bilgi dökümanını tam olarak doldurmalı, kurulacak işin plan projesini hazırlamalı, yapılan masrafların faturaları düzenlenmeli ve yeni açılan iş yerinin belgesi hazırlanmalıdır.

Kadın Girişimci Kredisini Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Kendi işletmesini kurarak kendi işinin patronu olmayı hedefleyen kadın girişimciler, engelli, şehit yakını, gazi olmamaları şartı ile Girişimcilik Destek Programından avantajlı olarak faydalanabilirler. Devlet bu anlamda kadın girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Devlet kadın girişimcilere, bu alanda sağlanan tüm destek olanaklarından %20 oranında daha avantajlı olarak yararlanma imkanı veriyor.

TC Ziraat Bankası’nın Verdiği Kadın Girişimci Kredisi

Ziraat Bankası kadın girişimcilere destek amaçlı hazırlamış olduğu Girişimci Destek Paketi ile kadınların ticari atılımlarında daha güçlü duruma gelebilmeleri için birçok avantajlı hizmetler sunuyor. Ziraat Bankası’nın kadın girişimcilere sunduğu hizmetlerin ayrıntılarını öğrenmek için Ziraat Bankası şubelerine uğramak gerekir. Ziraat Bankasının tanımladığı Kadın Girişimci Kredisi koşullarını sağlayan ev kadınları işletmelerini kurmak amacı ile ilgili kuruluşlara başvuru yaparak sağlanan bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanabilirler.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?